KONYA / SELÇUKLU - Şerife Akkanat Ortaokulu

"ECO, NOT ECHO." İSİMLİ ERASMUS+ PROJESİNE ÖĞRENCİ SEÇİMİ İÇİN BAŞVURU DUYURUSU

"EKO, NOT ECHO." İSİMLİ ERASMUS+  PROJESİNE ÖĞRENCİ SEÇİMİ İÇİN BAŞVURU DUYURUSU

2023 Çağrı Döneminde hibe almaya hak kazanan "EKO, NOT ECHO" İsimli ERASMUS+ KA220 Projesi Sırbistan ve Romanya hareketliliklerine katılmak ve projede görev almak üzere 6 ve 7. sınıflardan öğrenci seçimi yapılacaktır.

Projemize katılımcı olarak okulumuzun 6. Ve 7. Sınıfta okuyan öğrenciler dahil olacaktır. Katılımcı adaylar  Erasmus+  Katılımcı  Başvuru  Formunu  bu   adresten  https://forms.gle/mMPCuhqPjfWoFvRJ6
Bilgilerin doğruluğundan emin olarak titizlikle doldurup online olarak göndereceklerdir. Buradaki bilgilerin doğruluğundan adayların kendisi sorumlu olacaktır.
Projemizin sonraki aşamaları proje takvimi doğrultusunda planlanacak ve okulumuzun web sitesinden de duyuruları yapılacaktır.

Öğrenci seçimi aşağıdaki kriterlere göre yapılacaktır.

KATILIMCI ÖĞRENCİ SEÇİM KRİTERLERİ

1- 5. ve 6.Sınıfa  ait derslerin ortalamaları

2- İngilizce Yeterlilik Sınavı Sonucu ( 20 Eylül 2023 Çarşamba )

3- eTwinning projelerinde aktif olarak yer almış olmak ( +1 puan )

4-Tübitak projelerinde aktif olmak(+1 puan)

Yukarıdaki 4 kritere göre oluşan toplam puanlar sonucunda  sıralama oluşacaktır. Sıralama oluştuktan sonra aşağıdaki şartlara göre  öğrenci seçimi tamamlanacaktır. Birden fazla öğrencinin toplam puanının eşit olması halinde herhangi bir alanda ödül almış yada ilk 3 te derece yapmış olana öncelik verilecektir.Yine eşitlik olması durumunda  Öğretmenler Kurulu kararı esas alınacaktır.

a) Veli Onayı ( Noter Onaylı Muvafakatname )

b) Sürekli hastalığı olmaması ve seyahat konusunda engelinin olmaması.(Doktor raporu istenecektir)

c) Temsil yeteneğine sahip olmak

d)Teknolojiyi aktif olarak kullanabilmek

e) Disiplin suçu işlememiş olmak

f) Öğrenci hakkında öğretmen görüşlerinin olumlu olması

NOT: Bu seçim kriterleri  yapılacak tüm hareketlilikler için geçerli olacaktır. Ancak bir hareketliliğe katılan öğrenci başka bir hareketliliğe katılamayacaktır. 20 Asil 10 yedek öğrenci belirlenecektir.Seçilen öğrenciler İngilizce dil hazırlık faaliyetlerine katılmayı, yürütülecek e Twinning projelerinde aktif olarak çalışmayı ,Sırbistan ,Romanya ve Türkiye hareketliliklerinde proje ekibi tarafından verilen görevleri yerine getirmeyi taahhüt edeceklerdir.

Bu belge Proje Yürütme Ekibi tarafından hazırlanıp Öğretmenler Kurulu ile görüşülerek onaylanmıştır.

Proje Yürütme Ekibi

Uğur ÖZDEMİR (Okul Müdürü)

Zeynep ÖZTÜRK (Özel Eğitim Öğretmeni)

Selçuk GÜR (Bilişim Öğretmeni)