KONYA / SELÇUKLU - Şerife Akkanat Ortaokulu

Nis

Let's Learn and Enjoy Through Orienteering" projesi, okulumuzun eTwinning platformu üzerinde gerçekleştirdiği bir proje olarak öne çıkmaktadır. Bu proje, öğrencilerimizin oryantiring sporunu kullanarak eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini ve keşfetmelerini hedeflemektedir.

Mrt

Sırbistan koordinatörlüğünde yürütülen, Sırbistan, Türkiye ve Romanya ortaklı “ECO NOT ECHO” isimli 2023-1-RS01-KA220-SCH-000153249 numaralı KA220 Erasmus+ Okul Ortaklığı projesi 2. LTT faaliyeti 04.03.2024 ile 08.03.2024 tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirildi.Okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Sırbistan'dan 10 öğrenci ve 4 Öğretmen ile Romanya'dan 5 öğrenci ve 3 öğretmen katıldı. Okulumuzdan da 10 öğrenci ve 5 öğretmenin katıldığı program Okul Müdürümüz Uğur Özdemir yönetiminde ve Özel Eğitim Öğretmenimiz Zeynep Öztürk’ün proje koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Ock

Selçuklu Belediyesi iş birliğiyle SEDEP kapsamında Bizim Okulumuz "Şehrimiz İmzamız" çerçevesinde; milletimizin sahip olduğu kültürel ve folklorik değerleri yaşatmak, değerlerimizin halk oyunları aracılığı ile okullarımızda içselleştirmesini sağlamak, öğrencilerimizin bedensel ve sosyal gelişmelerine katkı sağlamak, müzik, figür ve sembol değerler üzerinden milli bilince erişmelerine yardımcı olmak amacıyla halk oyunları gösterisi etkinliği düzenlendi. Okulumuz halk oyunları ekibininde yer aldığı gösteride, okulumuz  Ege Yöremize ait oyunlar sergiledi. Okulumuz Halk Oyunları Ekibimizi kuran ,hazırlayan Müzik Öğretmenimiz Sümeyra PAKSOY ÜNÜVAR'a, ve antrenörümüz Emrin Hanıma teşekkür ederiz.

Ara

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.   KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

Kas

Şerife Akkanat Ortaokulu Sırbistan'da 2023 2024 Çağrı döneminde Sırbistan ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Eco not Echo isimli KA 220 Erasmus Plus projesi kapsamında Şerife Akkanat Ortaokulu Müdürü Uğur Özdemir yönetiminde Zeynep Öztürk ve Selçuk Gür isimli öğretmenlerin refakatiyle 10 öğrencimiz Sırbistan'ın Paracın şehrinde düzenlenen 1. LTT faaliyetlerine katılmışlardır.

Ock